FAQ - často kladené otázky

NAKUPOVANIE V KAMENNOM OBCHODE

  • Môžem si vymeniť tovar zakúpený v kamennom obchode?
    Ak nezodpovedá produkt zakúpený v predajni INTERSPORT očakávaniam zákazníka, počas 4 týždňov odo dňa zakúpenia výrobok i po prvom vyskúšaní bez problémov vymeníme. Výrobok nesmie byť poškodený, musí byť čistý, bez známky použitia, musí zostať funkčný a byť vrátený v pôvodnom balení. K výmene je potrebný originálny pokladničný lístok. Výmena je možná len v obchode, v ktorom bol tovar zakúpený.
  • Môžem vrátiť tovar zakúpený v kamennom obchode?
    Tovar zakúpený v kamenných predajniach bohužiaľ nie je možné vrátiť. Môžete ho však vymeniť za iný tovar.
  • Ako môžem reklamovať tovar?
    Reklamovaný tovar prineste do predajne, kde s vami spíšu reklamačný formulár. O vybavení reklamácie vás bude daná predajna následne informovať.
    V prípade otázok ohľadom vašej reklamácie a jej stave, kontaktujte predajňu, ktorá vám reklamáciu vybavuje. Reklamácie sú plne v kompetencii samotných predajní.
  •  

    NAKUPOVANIE V INTERNETOVOM OBCHODE

    Vytvorenie objednávky
    VRÁTENIE TOVARU, VÝMENA TOVARU, REKLAMÁCIE
  • Ako môžem vrátiť tovar z internetového obchodu?

    Tovar z e-shopu je možné vrátiť do 14 dní od nákupu.

    Môžete ho zaslať poštou alebo inou prepravnou službou na adresu obchodu, ktorý vybavil vašu objednávku, uvedenú na dodacom liste (kolonka "Adresa pre vrátenie tovaru"). Ak potrebujete pomoc s adresou obchodu, ktorý vybavil vašu objednávku, obráťte sa na náš zákaznícky servis.
    Prosím, neposielajte tovar na dobierku, v takom prípade nebude prijatý.

    Tovar môžete vrátiť aj osobne vo vybraných predajniach INTERSPORT

  • Môžem tovar z internetového obchodu vymeniť za iný?
    Tovar zakúpený v e-shope INTERSPORT bohužiaľ nie je možné v našich kamenných predajniach vymeniť za iný tovar, a to ani v prípade, že ide len o výmenu veľkosti. Bohužiaľ, technológia nám to neumožňuje.
  • Môžem vrátiť spodnú bielizeň alebo plavky zakúpené cez internetový obchod?
    V prípade intímneho sortimentu, ako sú plavky, sa tovar nesmie nijako používať. Pri skúšaní sa musia dodržiavať základné hygienické požiadavky - skúša sa na spodnú bielizeň alebo použite priloženú ochrannú fóliu (v prípade plaviek). Ak nie sú dodržané stanovené hygienické podmienky, tovar nie je možné vrátiť vzhľadom na jeho povahu.
  • Chystám sa tovar vrátiť, alebo som ho už vrátil. Kedy môžem očakávať vrátenie peňazí?
    V prípade objednávok platených na dobierku, alebo darčekovou kartou môže vrátenie platby na váš bankový účet trvať 14 dní ak bol tovar vrátený na pobočke, ktorá vám tovar zaslala a 21 dní ak bol tovar vrátený na inej pobočke.

    V prípade online platieb vopred (Visa, MasterCard, PayPal) trvá vrátenie peňazí zvyčajne do 2-5 pracovných dní ak bol tovar vrátený na pobočke, ktorá vám tovar zaslala a 14 dní ak bol tovar vrátený na inej pobočke.
  • Ako môžem reklamovať tovar?
    Tovar môžete reklamovať dvoma spôsobmi.

    Zaslaním na adresu obchodu, ktorý vybavil vašu objednávku, uvedenú na dodacom liste (kolonka "Adresa pre vrátenie tovaru"). Ak potrebujete pomoc s adresou obchodu, ktorý vybavil vašu objednávku, obráťte sa na náš zákaznícky servis. Priložte doklad o kúpe, popis reklamovanej vady a vaše kontaktné údaje.

    Alebo reklamovaný tovar prineste osobne do vybraných predajní INTERSPORT, kde s vami spíšu reklamačný formulár.

    O vybavení reklamácie vás bude daná predajna následne informovať.
    V prípade otázok ohľadom vašej reklamácie a jej stave, kontaktujte predajňu, ktorá vám reklamáciu vybavuje. Reklamácie sú plne v kompetencii samotných predajní.
  •  

    RADY TÝKAJÚCE SA NÁKUPU

  • Ako môžem uplatniť svoju darčekovú kartu INTERSPORT cez internetový obchod?
    Po dokončení objednávky sa otvorí pole pre výber platby, kde je darčeková karta uvedená ako prvá možnosť. Po zotretí stieracieho políčka na vašej darčekovej karte, zadajte uvedený kód, do príslušného políčka v internetovom obchode. Ak suma na darčekovej karte nie je postačujúca, zvyšnú sumu je možné uhradiť niektorým z ďalších spôsobov platby.
  • Potrebujem pomôcť s určením veľkosti, kde nájdem tabuľky veľkostí?
    Podrobné informácie o veľkostných tabuľkách nájdete TU.
  • Aké sú možnosti dopravy?
    Viac informácií o spôsoboch prepravy tovaru nájdete TU.
  • Aké sú spôsoby platby v eshope INTERSPORT?
    Objednávku môžete zaplatiť platobnou kartou, darčekovou kartou INTERSPORT, na dobierku alebo prostredníctvom modernej služby PayPal. Viac informácií o spôsobe platby nájdete na stránke TU.
  • Môžem si uplatniť bonusovú poukážku/zákaznícku kartu v eshope INTERSPORT?
    Zákaznícku kartu a bonusovú poukážku je zatiaľ možné uplatniť len v jednotlivých kamenných predajniach, nie však v e-shope.