Wings For Life World Run

BEŽCI AJ NEBEŽCI, PRIPRAVTE SA.
PRICHÁDZA CHARITATÍVNY BEH WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Niektorí už chystajú bežecké tenisky, iní sa zas nevedia dočkať momentu, vďaka ktorému niekomu pomôžu zmeniť život. Už 7. mája 2023 charitatívne bežecké podujatie Wings for Life World Run oslávi svoje mimoriadne desiate výročie. Beh sa koná každý rok s tým istým cieľom: získať peniaze na výskum liečby poranenej miechy. Do nadácie putuje celá suma získaného štartovného.

Viac informácií o podujatí nájdete na tomto odkaze.

NIE STE ŠPORTOVÝ TYP, NO POMOC DRUHÝM VÁM ROBÍ RADOSŤ?

Nadácia Wings for Life, založená v roku 2004 Dietrichom Mateschitzom a Heinzom Kinigadnerom, každoročne zbiera finančné prostriedky prostredníctvom Wings for Life World Run. V jeden deň sa tak na celom svete bežci aj nebežci (áno, môžete aj kráčať alebo robiť nordic wakling), mladí aj starí, jednotlivci či tímy, dokonca aj samotní vozíčkari, spoja pre tých, ktorí bežať nemôžu. A ako sa teší na podujatie Anita Gerhardter, generálna riaditeľka nadácie Wings for Life? „Tento beh je niečo veľmi výnimočné. Zúčastniť sa môže každý a celé štartovné venujeme na dobrú vec.“ Nezáleží, kde a ako beháte. Pobežíme spolu pre tých, ktorí behať nemôžu!

Wings For Life World Run (c) Markus Berger

ODPOČÍTAVAJTE S NAMI

V piatok, 27.1.2023 začalo stodňové odpočítavanie do pretekov. Samotné odpočítavanie nie je len začiatkom hlavnej prípravnej fázy pre všetkých motivovaných bežcov, ale predovšetkým štartom sprievodných inšpiratívnych kampaní a akcií. Vybraní účastníci napríklad poskytnú pohľad na svoju prípravu na preteky, a to prostredníctvom sociálnych sietí Wings for Life World Run. Mnohé osobné príbehy a ďalších zapálených účastníkov podujatia určite spoznáte aj vďaka slovenskej facebookovej skupine Wings for Life World Run 🇸🇰 Slovakia, do ktorej sa môžete pridať rovno aj vy.

V ČOM JE BEH VÝNIMOČNÝ?

Wings for Life World Run sa od ostatných podobných akcií neodlišuje iba myšlienkou, ale aj formátom, ktorý žiadne iné preteky nemajú. Štartuje sa totiž v tom istom čase po celom svete (u nás je to 7. mája o 13:00) a pol hodinu po tom, ako bežci vyrazia na trať, ich začne dobiehať stíhacie vozidlo Catcher Car, ktoré postupne zrýchľuje. Kde vás dobehne, tam končíte. A ako to, že sa môžete zúčastniť po celom svete? Okrem šiestich hlavných lokalít – Flagship Runov, kde Catcher Car predstavuje reálne auto, sa dá behať aj s aplikáciou v telefóne (s virtuálnym Catcher Carom), a to kdekoľvek budete chcieť. Aby ste sa však predsa len chceli na Slovensku podeliť o tieto skvelé emócie s komunitou, môžete sa pridať k niektorému s organizovaných App Runov, ktoré sa uskutočnia v Bratislave, Piešťanoch, Žiline, Senici, Nitre a Vysokých Tatrách. Všetky dostupné miesta nájdete TU.

Wings For Life World Run (c) Markus Berger

VEĽKOLEPÁ HISTÓRIA WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Rok čo rok sa počas týchto unikátnych pretekov píše história na celom svete. Píše ju napríklad Nina Zarina z USA, ktorá vyhrala štyri z deviatich svetových behov. Alebo Aron Anderson zo Švédska, ktorý sa na svojom invalidnom vozíku dostal na zoznam víťazov najmenej trikrát a nechal všetkých bežcov za sebou.

K dnešnému dňu sa vyzbieralo celkovo 38,3 milióna eur, pričom celý výťažok putuje rovno na výskum. Samotný Wings for Life World Run 2022 priniesol vďaka štartovnému príspevok vo výške 4,7 milióna eur, a to všetko vďaka 161 892 účastníkom zo 192 krajín. Ako hovorí Anita Gerhardter: „Čím viac peňazí vyzbierame, tým viac štúdií môžeme pomôcť financovať – a tým rýchlejšie dosiahneme náš celkový cieľ.“ Stanete sa účastníkom číslo 161 893 práve vy?
Tento rok sa spojili viacerí veľkí svetoví hráči, aby dokázali spropagovať podujatie a osloviť čo najviac bežcov. Jedným z nich je aj INTERSPORT, ktorý vo viacerých krajinách vytvára INTERSPORT Running Teamy a poskytne v rámci rôznych súťaží štartovné vouchery pre nadšených bežcov. Pridajte sa aj vy do tímu INTERSPORT Running Team na Slovensku! Sledujte našu stránku www.intersport.sk a facebook stránku INTERSPORT Slovensko a zapojte sa do súťaže o 150 voucherov na štartovné. Už 7. mája spolu opäť prepíšeme históriu.